Magamról

Saját fotó
Több blogot is üzemeltetek. Remélem, találsz benne olyat mi neked is tetszik majd!

2010. május 6., csütörtök

SV: MEGBOLONDULT AZ IDŐ??

Még mondják nekem, hogy minden rendben van az időjárással!!!

Spanyolországban a múlt héten 25-28 Celsius fok közötti hőmérsékleteket mértek, most pedig 8-10 fokos maximumok lehetnek, a minimum hőmérsékletek pedig akár fagypont közelébe is csökkenhetnek.

Magyarországon a múlt héten napozni lehetett és már-már kezdtem örülni, hogy végre lesz meggy, cseresznye a fákon. A lányokról egyre több ruha került le és lassan azt terveztem, hogy úszni megyek. Erre két nap alatt hurrikánszerű szél lett a nyárból és jégeső. A mai jégverésről videót is készítettem:


A Spanyol Állami Meteorológiai Szolgálat (AEMET) az ország északi és keleti területein 23 tartományra adott ki riasztást. A tavaszi télre váltott esőzésre, a viharossá fokozódó szélre és az ehhez kapcsolódó tengerparti jelenségekre figyelmeztetnek. Északon, Asturiát és Navarrát hó fedi, Mallorca szigetén pedig jégesővel kísért ítéletidő tombol. A hétfői esőzés nyomán az utak víz alá kerültek, a sziget fővárosában, Palmán összeomlott a közlekedés. Sajtóhírek szerint helyenként egy méter magasan hömpölygött az áradat, lakásokat, garázsokat, boltokat öntött el a víz. Néhány óra alatt egy négyzetméterre 98 liter eső esett. A kontinensen 10 fokkal zuhant a hőmérséklet, az ilyenkor szokásos nyárias időjárás helyett a nappali hőmérséklet nem éri el a tíz fokot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése